Skip to content Skip to footer
εσεις ρωτατε, εμεισ απανταμε

Συχνές Ερωτήσεις

Το μίσθωμα, εκτός αν συμφωνηθεί διαφορετικά, περιλαμβάνει:
• Χρήση του οχήματος
• Συντήρηση και επισκευές
• Ασφαλιστική κάλυψη
• Αλλαγή ελαστικών κάθε 40.000 χλμ
• Τέλη κυκλοφορίας
• Οδική βοήθεια 24/7
• Αντικατάσταση οχήματος σε περίπτωση βλάβης ή ατυχήματος

Η διάρκεια της μακροχρόνιας μίσθωσης (leasing) συνήθως κυμαίνεται
από 36 έως 60 μήνες αλλά μπορεί να προσφερθεί για μικρότερες (π.χ.
24 μήνες) ή μεγαλύτερες (π.χ. 72 μήνες) διάρκειες, αναλόγως των
αναγκών του πελάτη μας.

Το leasing αφορά τόσο φυσικά πρόσωπα (ιδιώτες, επαγγελματίες, ατομικές επιχειρήσεις) όσο και νομικά πρόσωπα (εταιρείες κάθε νομικής μορφής).

Ασφαλώς. Η KINISIS LEASE μπορεί να σας προσφέρει για Leasing οποιαδήποτε μάρκα και οποιοδήποτε μοντέλο επιβατικού ή επαγγελματικού αυτοκινήτου κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά.

Σε σχέση με την ενοικίαση (renting) και την ευέλικτη μίσθωση (flex lease) το leasing διαφέρει στο ότι αφορά καινούργια αυτοκίνητα, που παραγγέλλονται ακριβώς σύμφωνα με τις προτιμήσεις του πελάτη / μισθωτή σαν tailor made κοστούμι.
Η ενοικίαση (renting) αφορά βραχυπρόθεσμη ενοικίαση μεταχειρισμένων αυτοκινήτων (από μία ημέρα μέχρι μερικές εβδομάδες) από υφιστάμενο στόλο και φυσικά είναι πολύ ακριβότερη ανά ημέρα ή χλμ. μίσθωσης.
Η ευέλικτη μίσθωση (flex lease) είναι μεσοπρόθεσμη μίσθωση (από μερικές εβδομάδες μέχρι μερικούς μήνες) επίσης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.
Και οι δύο αυτές εναλλακτικές μορφές χρήσης καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες από το Leasing, που απευθύνεται στον χρήστη, που θέλει καινούργιο αυτοκίνητο, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του και με δυνατότητα εξαγοράς κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις.
Σε σχέση με την αγορά με δάνειο, τραπεζικό leasing ή πίστωση, το leasing διαφέρει γιατί ο πελάτης / μισθωτής με χαμηλότερο κόστος (ιδίως αν συνυπολογισθούν τα φορολογικά πλεονεκτήματα) αποκτά χρήση αυτοκινήτου και απολαμβάνει λειτουργικές υπηρεσίες χωρίς να τον βαραίνουν οι υποχρεώσεις και οι κίνδυνοι της ιδιοκτησίας (απομείωση αξίας, ατυχήματα κτλ)

Μας αποστέλλετε τα απαιτούμενα νομιμοποιητικά και οικονομικά έγγραφα προκειμένου να προχωρήσουμε την εγκριτική διαδικασία. Με την έγκριση του αιτήματός σας ακολουθεί η υπογραφή συμβάσεων και η παραγγελία του αυτοκινήτου, το οποίο και παραλαμβάνετε από τον εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο.

Τα απαραίτητα έγγραφα είναι δύο κατηγορίων, νομιμοποιητικά και οικονομικά. Για να πληροφορηθείτε παρακαλώ πατήστε ΕΔΩ.

Το μίσθωμα είναι μηνιαίο, τιμολογείται στις αρχές κάθε μήνα και εξοφλείται με πάγια εντολή ή απευθείας πίστωση λογαριασμού σε συνεργαζόμενη Τράπεζα.

Βεβαίως, van και pick up (LCV = light commercial vehicle) καλύπτουν
μεγάλο μέρος της ζήτησης leasing.

Στην περίπτωση που δεν έχει συμφωνηθεί κατά την έναρξη / υπογραφή
της μίσθωσης (leasing με δικαίωμα εξαγοράς), επικοινωνείτε με τον
Relationship Manager που σας εξυπηρετεί ή στέλνετε γραπτό αίτημα
στο info@kinisislease.gr

Όταν λήξει η μισθωτική περίοδος θα σας ζητήσουμε να παραδώσετε το αυτοκίνητο μαζί με όλα τα συνοδευτικά που λάβατε κατά την παραλαβή του (άδεια κυκλοφορίας, όλα τα κλειδιά κοκ) σε σημείο εξυπηρέτησης της Εταιρείας μας κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού. Εφόσον στο αυτοκίνητο υπάρχουν ζημιές πέραν της φυσιολογικής φθοράς θα καταγραφούν στο σχετικό έντυπο επιστροφής.

Βεβαίως αναλόγως της αρχικής συμφωνίας, που έχει γίνει, μπορείτε να εξαγοράσετε το αυτοκίνητό σας είτε κατά την διάρκεια είτε στο τέλος της μίσθωσης καταβάλλοντας αντίστοιχο τίμημα. Σε κάθε περίπτωση διατηρείτε το δικαίωμα προτίμησης στην εξαγορά του αυτοκινήτου.

Η εγγύηση επιστρέφεται σε εσάς μετά την επιστροφή του αυτοκινήτου στο τέλος της μισθωτικής περιόδου. Δεν συμψηφίζεται με τα τελευταία μισθώματα αλλά δύναται να καλύψει μερικώς ή ολικώς τυχόν ζημιές που έχει το αυτοκίνητο κατά την επιστροφή του. Μπορεί επίσης να συμψηφιστεί με το τίμημα εξαγοράς του αυτοκινήτου εφόσον επιλέξετε να ασκήσετε το σχετικό δικαίωμα. Ελάχιστη μίσθωση 24 μήνες.

Το αυτοκίνητο έχει ασφαλιστική κάλυψη για

 •  αστική ευθύνη προς τρίτους
  • σωματικές βλάβες τρίτων ανά θύμα
  • υλικές ζημιές τρίτων ανά ατύχημα
 • φροντίδα ατυχήματος
 • προσωπικό ατύχημα οδηγού

 • νομική προστασία οχήματος & οδηγού

 • οδική βοήθεια (τηλέφωνο 1158)

 • υλικές ζημιές από ανασφάλιστο όχημα

 • ίδιες ζημίες με απαλλαγή αναλόγως του τύπου του αυτοκινήτου

 • μερική/ολική κλοπή

 • πυρκαγιά

 • φυσικά φαινόμενα

 • θραύση κρυστάλλων

 • τρομοκρατικές ενέργειες & αναταραχές

Σε περίπτωση ενεργοποίησης της ασφάλισης (ατύχημα κτλ) το ποσό της απαλλαγής είναι το μέγιστο ποσό που εσείς χρεώνεστε.

Εάν είστε επαγγελματίας ή έχετε επιχείρηση:

 • Για τα επιβατικά ΙΧ το μίσθωμα εκπίπτει από τις δαπάνες σας μαζί με τον αναλογούντα ΦΠΑ.
 • Για τα επαγγελματικά οχήματα (LCV) το μίσθωμα εκπίπτει από τις δαπάνες σας και ο ΦΠΑ συμψηφίζεται.

Τα τέλη κυκλοφορίας του αυτοκινήτου περιλαμβάνονται στο μίσθωμα και καλύπτονται από την KINISIS LEASE.

Το αυτοκίνητο έχει ασφάλιση κλοπής. Θα πρέπει να κάνετε δήλωση
κλοπής στην αστυνομία και να δηλώσετε το συμβάν στην KINISIS LEASE
στο τηλ. 2160010391-2.

Θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την οδική βοήθεια. Η εν λόγω υπηρεσία είναι διαθέσιμη 24ώρες το 24ώρο. Εάν απαιτείται μεταφορά του αυτοκινήτου, αυτό θα πρέπει να μεταφερθεί στα σημεία εξυπηρέτησής μας:
Όσον αφορά στην Αττική σε:

 • Best Car, Λεωφόρος Υμηττού 259, Παγκράτι
 • Best Car, Μεσογείων 483, Αγία Παρασκευή
 • AutoClub, Θεσσαλονίκης 64, Ν. Φιλαδέλφεια
 • AutoClub, Τατοϊου, Πιερίας & Σωκράτους, Μεταμόρφωση

Όσον αφορά στην λοιπή Ελλάδα σε συνεργαζόμενα εξουσιοδοτημένα συνεργεία

Tο αυτοκίνητό σας καλύπτεται από 24ωρη οδική βοήθεια. Σε περίπτωση μηχανικής βλάβης ή ατυχήματος, καλείται στο τηλεφωνικό αριθμό που θα βρείτε στο αποδεικτικό ασφάλισης του αυτοκινήτου. Εφόσον απαιτηθεί η μεταφορά του αυτοκινήτου, οι συνεργάτες μας από την Οδική Βοήθεια θα το μεταφέρουν στο πλησιέστερο κέντρο εξυπηρέτησης της KINISIS LEASE. Ειδικότερα σε περίπτωση ατυχήματος, παρακαλούμε ακολουθήστε τις παρακάτω απλές οδηγίες:
• Καλέστε την φροντίδα ατυχήματος προκειμένου να καταγράψει το συμβάν
• Μην αναγνωρίζετε καμία απαίτηση τρίτων.
• Μη δώσετε ποτέ χρήματα σε άλλον, ούτε να υπογράψετε οποιοδήποτε έγγραφο.
• Καλέστε την Αστυνομία για την ανταλλαγή στοιχείων, εάν είναι δυνατόν. Αυτό είναι απαραίτητο στην περίπτωση που υπάρχει τραυματισμός.
• Συμπληρώστε – σε κάθε περίπτωση – την ΔΗΛΩΣΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ και στείλτε τη το συντομότερο με email μαζί με το δίπλωμα του οδηγού στον υπεύθυνο συνεργάτη μας, ο οποίος θα σας ενημερώσει σχετικά με την επισκευή του αυτοκινήτου σας.

Το κόστος της κλήσης επιβαρύνει εσάς και θα πρέπει να μεριμνήσετε για την πληρωμή της.

Η έκδοση ΚΕΚ γίνεται κάθε χρόνο και είναι υπ’ ευθύνη σας.

Το αυτοκίνητο είναι καινούργιο (το παραλαμβάνετε με μηδενική ένδειξη χλμ) και ως εκ τούτου περνά ΚΤΕΟ μετά από 4 χρόνια υπ’ ευθύνη σας.

Για την συντήρηση του αυτοκινήτου σας θα πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες του κατασκευαστή. Εφόσον η μίσθωσή σας περιλαμβάνει συντήρηση θα πρέπει να επικοινωνείτε με το τηλεφωνικό μας κέντρο 2160010391-2 από τις 10:00 έως τις 17:00 ή να στείλετε email στο info@kinisislease.gr . Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, για τις προγραμματισμένες εργασίες η επικοινωνία θα πρέπει να γίνεται τουλάχιστον πέντε εργάσιμες ημέρες πριν την επιθυμητή ημερομηνία της εργασίας προκειμένου να προγραμματίζεται το σχετικό ραντεβού.

Εφόσον προβλέπεται στην σύμβαση η αλλαγή των ελαστικών γίνεται κάθε 40.000 χλμ. κατόπιν φυσιολογικής φθοράς. Όταν η χλμ ένδειξη του αυτοκινήτου είναι στα 40.000 χλμ ενημερώνετε την KINISIS LEASE στο τηλ. 2160010391-2 ή στέλνετε email στο info@kinisislease.gr για να προγραμματιστεί το σχετικό ραντεβού.

Σας εξυπηρετούμε με αυτοκίνητο αντικατάστασης σε περίπτωση ακινητοποίησης του αυτοκινήτου σας από βλάβη, ατύχημα ή κλοπή, εφόσον έχει συμφωνηθεί συμβατικά.

Θα πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας με γραπτή αίτηση μέσω email info@kinisislease.gr εγκαίρως 5 εργάσιμες ημέρες πριν το ταξίδι σας στο εξωτερικό για να ενημερωθείτε σχετικά με τα απαραίτητα έγγραφα που πρέπει να έχετε μαζί σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας είτε τηλεφωνικώς από τις 10:00-17:00 (τηλ. 2160010391-2) είτε στείλτε μας email στο info@kinisislease.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στέλνοντας εγγράφως τις αλλαγές που θέλετε να κάνετε στους οδηγούς στο info@kinisislease.gr

εχετε ακομη αποριεσ;

Ρωτήστε μας

  [wpgdprc "Συμφωνείτε στους όρους χρήσης και την πολιτική προσωπικών δεδομένων"]

  Στοιχεία Επικοινωνίας

  Συμπληρώστε το τηλέφωνό σας και θα σας καλέσει εκπρόσωπός μας