Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

Η KINISIS LEASE («Εταιρία», «εμείς», «εμάς», «μας») αναγνωρίζει ότι η προστασία και ασφάλεια των προσωπικών σας δεδομένων είναι εξαιρετικά σημαντική και δεσμεύεται να λειτουργεί με γνώμονα την προστασία τους.

Η παρούσα Πολιτική Απορρήτου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα («Δήλωση») παρουσιάζει τον τρόπο με τον οποίο η Εταιρία χρησιμοποιεί τα προσωπικά σας δεδομένα, καθώς και τα μέτρα που έχει λάβει για την προστασία και την ασφαλή διατήρηση και γενικότερα επεξεργασία των δεδομένων αυτών. Η Δήλωση ισχύει για εσάς, εάν λαμβάνετε υπηρεσίες από εμάς, συμμετέχετε σε προωθητικές ενέργειές μας ή αλληλεπιδράτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο μαζί μας, μεταξύ άλλων χρησιμοποιώντας την εταιρική μας ιστοσελίδα ή επικοινωνώντας μαζί μας μέσω των κοινωνικών μέσων δικτύωσης.

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να ελέγξετε την σχετική Δήλωση και ενημερώστε μας για οποιαδήποτε περαιτέρω ερώτηση, διευκρίνηση ή/και πληροφορία ενδεχομένως χρειάζεστε. 

  1. Ποιοι είμαστε

Σκοπός της παρούσας Δήλωσης είναι η ενημέρωση σας σχετικά με το είδος των προσωπικών δεδομένων που συλλέγει η Εταιρία, τον σκοπό και τον τρόπο επεξεργασίας τους (συλλογή, αποθήκευση, χρήση, διαβίβαση), τα υιοθετημένα μέτρα προστασίας και ασφάλειας που έχουμε λάβει, καθώς και τα δικαιώματα που έχουν τα υποκείμενα των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα έναντι αυτής της επεξεργασίας, η οποία σε κάθε περίπτωση διενεργείται με αξιόπιστο και διαφανή τρόπο. Δεδομένης της συλλογής και επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, η Εταιρία διατηρεί ισχυρή δέσμευση επεξεργασίας αυτών σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (ΓΚΠΔ), τους Ελληνικούς νόμους περί προστασίας δεδομένων και οποιονδήποτε άλλο σχετικό νόμο και κώδικα δεοντολογίας για την προστασία των δεδομένων (στο εξής συλλογικά θα αναφέρονται ως «νόμοι περί προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα – ΔΠΧ»).

Η KINISIS LEASE είναι μία δυναμική, Ελληνική εταιρεία στον κλάδο της μακροχρόνιας λειτουργικής μίσθωσης οχημάτων κάθε κατηγορίας, τύπου και μάρκας.. Η Εταιρία, εδρεύει στη Λεωφόρο Υμηττού 259, Αθήνα, ΤΚ 11631 και εποπτεύεται από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) για την συλλογή και επεξεργασία των δεδομένων που διενεργεί. 

  1. Δεδομένα που συλλέγουμε
  1. Πληροφορίες που συλλέγονται αυτόματα κατά την επίσκεψη και αλληλεπίδρασή σας με την Ιστοσελίδα μας 

Η Ιστοσελίδα μας έχει ενημερωτικό και εμπορικό-προωθητικό περιεχόμενο για τις παρεχόμενες υπηρεσίες και προιόντα της εταιρείας μας. Μόνη η περιήγηση σε αυτήν (χωρίς την εκδήλωση ενδιαφέροντος για συγκεκριμένο αυτοκίνητο ή αποστολή αιτήματος) δεν απαιτεί από τον επισκέπτη την παροχή/εισαγωγή προσωπικών δεδομένων. Ωστόσο, με μόνη την επίσκεψη και περιήγηση στην Ιστοσελίδα μπορεί να συλλεχθούν αυτόματα ορισμένες πληροφορίες, οι οποίες μπορούν να σας ταυτοποιήσουν άμεσα ή έμμεσα, όπως είναι:

  • η διεύθυνση διαδικτυακού πρωτοκόλλου (ΙΡ) του υπολογιστή σας, 
  • ο τύπος του προγράμματος περιήγησης (browser) και το λειτουργικό σύστημα, 
  • οι ιστοσελίδες που επισκεφτήκατε αμέσως πριν και μετά από την επίσκεψή σας στην σελίδα, 
  • η ταχύτητα της σύνδεσης και πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα λογισμικού που είναι εγκατεστημένα στον υπολογιστή, 
  • βασικές πληροφορίες σύνδεσης με το διακομιστή και 
  • πληροφορίες που συλλέγονται μέσω HTML cookies, Flash cookies, web beacons και άλλων παρόμοιων τεχνολογιών (βλ. κατωτέρω στην ενότητα Cookies).\

Όσον αφορά τις πληροφορίες που συλλέγονται αυτόματα από την περιήγησή σας στο Διαδικτυακό μας τόπο, παρακαλείσθε όπως απόσχετε από την επίσκεψη αυτού,  εάν δεν επιθυμείτε τη  συλλογή κι επεξεργασία των πληροφοριών αυτών.

  1. Πληροφορίες που μας παρέχετε απευθείας: 

-Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συγκεκριμένο αυτοκίνητο

Ενδέχεται να σας ζητηθεί να δώσετε προσωπικές πληροφορίες για ειδικούς σκοπούς, όπως όταν εκδηλώνεται ενδιαφέρον για συγκεκριμένο αυτοκίντηο, οπότε και συλλέγονται μεταξύ άλλων:

-στοιχεία επικοινωνίας, όπως το όνομά, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ο αριθμός τηλεφώνου σας.

-πληροφορίες που είναι απαραίτητες για την εκπλήρωση του αιτήματος (χαρακτηριστικά και τύπος αυτοκινήτου)

Σκοπός επεξεργασίας είναι η καταχώρηση του αιτήματός σας, η διαμόρφωση της προσφοράς καθώς και η επικοινωνία μας μαζί σας στα πλαίσια τροποποιήσεων αυτής. Νομική βάση είναι η σύμβαση (προσυμβατικό στάδιο διαμόρφωσης προσφοράς).

-Επικοινωνία

Σε περίπτωση που ο επισκέπτης της Ιστοσελίδας επιθυμεί μέσω αυτής να επικοινωνήσει με την εταιρεία, καλείται να συμπληρώσει και να υποβάλει την αντίστοιχη φόρμα επικοινωνίας, κατά την υποβολή της  οποίας η Ιστοσελίδα συλλέγει και επεξεργάζεται, κατόπιν συγκατάθεσής σας, τα εξής προσωπικά σας δεδομένα: 

  • όνομα
  • email
  • μήνυμα (ελεύθερο κείμενο του ενδιαφερόμενου)

Σκοπός της επεξεργασίας είναι η εξυπηρέτησή σας και η απάντηση αιτημάτων/ερωτημάτων ενώ νομική βάση επεξεργασίας μπορεί να είναι, κατά περίπτωση, η σύμβαση (προσυμβατικό στάδιο ή εξυπηρέτηση της σύμβασης) ή η συγκατάθεσή σας. Τα δεδομένα της επικοινωνίας τηρούνται για διάστημα 2 ετών. Οι πληροφορίες που συλλέγονται στο στάδιο αυτό θα χρησιμοποιηθούν μόνο για την ικανοποίηση του συγκεκριμένου αιτήματος για επικοινωνία και για κανένα άλλο σκοπό.

Νόμιμες βάσεις επεξεργασίας

Συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά δεδομένα που μας παρέχετε στο πλαίσιο των εξής νομικών βάσεων:

  • Έννομου συμφέροντος όπως απαιτείται για την εκπλήρωση των παρεχόμενων υπηρεσιών 
  • Συμβατικού και προσυμβατικού σταδίου
  • Νομικής Υποχρέωσης για την συμμόρφωσή μας με τις ισχύοντες νόμους και κανονισμούς
  • Δικής σας συγκατάθεσης, την οποία μπορείτε να ανακαλέσετε στο πλαίσιο των δικαιωμάτων σας 

Δεν επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα χωρίς την συγκατάθεση σας ή χωρίς να είστε πελάτες μας στο πλαίσιο της χρήσης μιας υπηρεσίας μας ή χωρίς να έχετε δώσει οι ίδιοι στην Εταιρία τα δεδομένα σας.

Δεν συλλέγουμε και δεν επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα παιδιών ηλικίας κάτω των 16 ετών.

Σε περίπτωση συνεργασίας με την εταιρεία μας, συλλέγουμε μόνο τα προσωπικά δεδομένα που είναι απαραίτητα για την ορθή και ολοκληρωμένη παροχή των υπηρεσιών μας, όπως όνομα, επώνυμο, ΑΦΜ, τηλέφωνο, e-mail, διεύθυνση, απαραίτητα στοιχεία συναλλακτικής συμπεριφοράς (πχ έλεγχος φερεγγυότητας) κτλ. Στο σημείο αυτό επισημαίνεται ότι έχετε την ευθύνη της ακρίβειας των δεδομένων που μας παρέχετε.   

ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

Στα πλαίσια προηγούμενης συναλλαγής σας με την εταιρεία μας ή κατόπιν ρητής συγκαταθέσεώς σας, ενδέχεται από καιρό σε καιρό να σας αποστείλουμε στο email που μας έχετε γνωστοποιήσει, ή να σας καλέσουμε και να αποστείλουμε μηνύματα στον αριθμό τηλεφώνου σας, προκειμένου να σας ενημερώσουμε για νέα, προσφορές και εκδηλώσεις της εταιρείας, που πιθανόν να σας ενδιαφέρουν. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να μην λαμβάνεται τέτοιου είδους ενημερώσεις ή οποιαδήποτε στιγμή θελήσετε τη διακοπή αυτών, παρακαλούμε όπως μας το γνωστοποιήσετε άμεσα στην ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας. Είστε ελεύθεροι να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας οποτεδήποτε.

  1. Διαβίβαση και αποκάλυψη των προσωπικών σας δεδομένων

Δεν εμπορευόμαστε και δεν διαβιβάζουμε τα προσωπικά σας δεδομένα σε τρίτους παρά μόνο στο πλαίσιο των όσων ορίζονται στην παρούσα Δήλωση/Πολτική Απορρήτου καθώς και στο πλαίσιο των απαιτήσεων του νόμου. Συγκεκριμένα, προκειμένου να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας, ενδέχεται να κοινοποιήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα με ορισμένες τρίτες εταιρείες, οι οποίες ενεργούν κατ’ εντολή μας (ως εκτελούντες την επεξεργασία) με σκοπό την παροχή βέλτιστης υπηρεσίας προς εσάς (όπως μεταφορικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών επικοινωνίας και μάρκετινγκ, επιχειρήσεις παροχής λογιστικών, συμβουλευτικών ή και ελεγκτικών υπηρεσιών κτλ.). Η Εταιρία διασφαλίζει την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων από τους συνεργάτες-τρίτες εταιρείες με συμβατικές ρήτρες περιορισμού του σκοπού επεξεργασίας και τήρησης των κατά τον ΓΚΠΔ τεχνικών και οργανωτικών μέτρων για την ορθή και ασφαλή επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων. 

Δεν διαβιβάζουμε τα προσωπικά σας δεδομένα σε τρίτες χώρες ή/και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ιστοσελίδα μας συλλέγει αλλά δεν διαβιβάζει σε τρίτους, πληροφορίες οι οποίες περιγράφουν την προηγούμενη πλοήγηση σας στο διαδίκτυο) όπως είναι τα αρχεία cookies (τα cookies είναι αρχεία που αποθηκεύονται στο φυλλομετρητή ιστού σας (browser) και περιέχουν πληροφορίες για την προηγούμενη δραστηριότητά σας στο διαδίκτυο). Πιο συγκεκριμένα, χρησιμοποιούμε cookies για πολλούς διαφορετικούς λόγους, με μοναδικό σκοπό να δημιουργήσουμε ένα ασφαλέστερο και πιο χρηστικό για τους επισκέπτες μας περιβάλλον, καθώς και για την παροχή διαφημιστικού περιεχομένου προσαρμοσμένου στα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες τους. Επίσης χρησιμοποιούμε “cookies” για να κατανοήσουμε πώς οι επισκέπτες μας περιηγούνται στην ιστοσελίδα ώστε να βελτιώνουμε τη δομή και το περιεχόμενο του. Περισσότερες πληροφορίες για τα cookies μπορείτε να δείτε εδώ.

  1. Μέτρα προστασίας

Στην KINISIS LEASE λαμβάνουμε όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας και ασφάλειας πληροφοριών. Πιο συγκεκριμένα έχουμε αναπτύξει και εφαρμόσει βέλτιστους τεχνικούς και οργανωτικούς μηχανισμούς ασφάλειας και προστασίας πληροφοριών με στόχο την προστασία της ακεραιότητας, διαθεσιμότητας και εμπιστευτικότητας αυτών. 

  1. Διάρκεια διατήρησης δεδομένων

Συλλέγουμε και διατηρούμε τα προσωπικά σας δεδομένα για όσο χρονικό διάστημα απαιτούν οι νόμοι στο πλαίσιο της συμβατικής σχέσης που έχουμε μαζί σας.

Σε περίπτωση συγκατάθεσης σας για τη χρήση των δεδομένων σας για ενέργειες μάρκετινγκ, διατηρούμε τα δεδομένα σας μέχρις ότου αιτηθείτε διαφορετικά ή και ανακαλέσετε τη συγκατάθεση σας.

  1. Τα δικαιώματά σας

Στην KINISIS LEASE αναγνωρίζουμε και διασφαλίζουμε τα ακόλουθα δικαιώματά σας:

  • Δικαίωμα διαφανούς ενημέρωσης, για την άσκηση των δικαιωμάτων σας (άρθρο 12, 13, 14 ΓΚΠΔ), 
  • Δικαίωμα πρόσβασης (άρθρο 15 ΓΚΠΔ) στα προσωπικά δεδομένα που έχουμε συλλέξει από εσάς
  • Δικαίωμα διόρθωσης (άρθρο 16 ΓΚΠΔ) των ανακριβών προσωπικών πληροφοριών που έχουμε για εσάς
  • Δικαίωμα διαγραφής («δικαίωμα στη λήθη») (άρθρο 17 ΓΚΠΔ) του λογαριασμού Μέλους- Χρήστη και των πληροφοριών που έχουμε σχετικά με εσάς. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η άσκηση του δικαιώματος διαγραφής σε ενεργό συνδρομητή συνεπάγεται την αδυναμία να συνεχίσουμε να παρέχουμε τις υπηρεσίες που μας ζητήσατε 
  • Δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων (άρθρο 18 ΓΚΠΔ) όπου αυτό είναι δυνατό
  • Δικαίωμα εναντίωσης (άρθρο 21 ΓΚΠΔ) στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων
  • Δικαίωμα ανάκλησης της ήδη δοθείσας συγκατάθεσης σας (άρθρο 7 ΓΚΠΔ), δηλαδή να ανακαλέσετε την συγκατάθεση σας οποιαδήποτε στιγμή για επεξεργασία που γίνεται με βάση την συγκατάθεση. Η νομιμότητα της επεξεργασίας των δεδομένων σας δεν επηρεάζεται από την ανάκληση της συγκατάθεσης έως το χρονικό σημείο που αιτηθήκατε την ανάκληση.
  • Δικαίωμα να προβείτε σε καταγγελία στην αρμόδια εποπτική αρχή, Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (Λ. Κηφισίας 1-3, Αθήνα, Τ.Κ. 115 23, +30 210 6475600, contact@dpa.gr) 

Έχετε κάθε δικαίωμα να ασκήσετε τα δικαιώματα σας αποστέλλοντας email στο info@kinisislease.gr ή με επιστολή στην διεύθυνση Λεωφόρος Υμηττού 259, Αθήνα,ΤΚ 11631. Παρακαλούμε τα σχετικά αιτήματα σας να συνοδεύονται από τα κατάλληλα αποδεικτικά στοιχεία ταυτοποίησης του προσώπου σας, με την ρητή επιφύλαξη της Εταιρίας να ζητήσει την παροχή πρόσθετων πληροφοριών με σκοπό την ταυτοποίηση και επιβεβαίωση των στοιχείων σας.

  1. Κατάθεση παραπόνων

 

Η KINISIS LEASE κατέχει δεδομένα σας, σε συμμόρφωση με οριζόμενα στην παρούσα Δήλωση και τα οριζόμενα στην κείμενη νομοθεσία. Εάν παρά όλα αυτά επιθυμείτε να διατυπώσετε κάποιο παράπονο σχετικά, διατηρείτε το δικαίωμα να καταθέσετε τα παράπονά σας Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ).

Εποπτεύουσα Αρχή Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα +302106475600 +302106475628 contact@dpa.gr